Не знам нищо за България, но се надявам да науча след срещата с публиката и феновете си. Това заяви световната звезда Лейди Гага, цитирана от БГНЕС.

Кралицата на провокациите Лейди Гага пристигна в България с частния си самолет. Тя закъсня с цели два часа, което допълнително нажежи атмосферата сред чакащите я.

Емблематичната Гага се появи на изхода на ВИП зоната на летище София приветствена от десетките си фенове, които в нейна чест изпълниха песента "Born this Way". Те посрещнаха своята любимка с екзалтирани викове "Обичаме те!". Като истинска звезда певицата даде десетки автографи на своите почитатели, след което се спря за един миг на стълбите, позволявайки на своите фенове да направят няколко кадъра за спомен.

Гага пристигна в България четири дни преди концерта си, който ще се състои в зала Арена Армеец на 14 август. От София стартира Европейската част на турнето й. Сцената за предстоящото шоу ще бъде внушителна. Само подиумът й е с размери 26 х 20 метра. Точно там ще бъде издигнат средновековният замък, в който ще се разиграе уникалното шоу. Той ще е висок цели 5 етажа, изграден от около 1000 поддържащи колони. Интересен е фактът, че в идеите за дизайна му сериозно участие има самата Лейди Гага. Средновековният замък ще има платформи, балкони, стълби, като стените му по време на шоуто ще пулсират в ритъма на музиката. Този люлеещ ефект ще бъде постигнат със специална пяна, с която те ще бъдат облени.