Около 15 000 души станаха свидетели на грандиозния концерт на Лили Иванова в четвъртък вечер в "Арена Армеец". Така тя се превърна в първия български изпълнител, направил свое шоу в столичната зала.

Лили Иванова впечатли почитателите си, като пя и танцува в продължение на три часа. Изпълни 23 песни и направи пет биса. Публиката на няколко пъти стана на крака пред примата. За 180 минути тя си почина за кратко едва на два пъти, като през цялото време се подкрепяше с мед и минерална вода.

С видеопрожекция започна концертът на Лили Иванова в "Арена Армеец". На огромни екрани бяха показани кадри от клипове на стари песни на певицата. На сцената на залата тя се появи малко след 20:10 ч., облечена в къса черна рокля с дълги ръкави. Лили се преоблече само веднъж, като вторият й тоалет включваше къси панталони и ефирен шлейф.

Пред феновете си тя представи основно нови песни, но не пропусна и един от старите си хитове - "Камино". Пя още и "Черната овца" на Ахат, която е част от репертоара й от две години. Вярна на перфекционизма си, заради лек технически проблем, Лили Иванова прекъсна изпълнението си на "Този свят е жена" и го започна отначало. Решението й предизвика аплодисментите на публиката.

Над 30 музиканти участваха във впечатляващия спектакъл в "Арена Армеец". Всички те бяха обединени под името Grand Li Orchestra. На сцената бяха Бисер Иванов, Веселин Веселинов-Еко, Стоян Янкулов-Стунджи, Калин Вельов, Михаил Йосифов. Освен че беше зад пианото, Живко Петров беше направил и аранжиментите на всички песни, част от концерта. Пред публиката Лили Иванова не само го похвали за свършената работа, а и се пошегува като каза, че той е един от малкото мъже, които имат идеално прави крака.

Част от събитието беше и балерината Марта Петкова, която танцува на сцената, докато Лили се преобличаше зад нея. Своето място в концерта имаше и Мариус Куркински. Актьорът, който се снима в клипа на една от новите песни на примата "Ти не си за мен", този път рецитира стихове на Мартин Карбовски. Краткото видео с Мариус беше излъчено на екраните в залата.

Малко преди края на шоуто си в "Арена Армеец" Лили Иванова реши да свали високите си обувки и боса изпя няколко песни. За един от бисовете публиката й подсказа, че би искала да чуе "Ветрове", а неудовлетвореното й желание певицата обясни с думите, че когато е на 100 години, е нормално да забравя някои неща.

Накрая изпълнителката слезе сред феновете си, а те й върнаха жеста, като не спряха да я аплодират дори и след като се прибра зад сцената.