СЛУШАЙ LIVE SCORE КОМЕНТАР ИНТЕРВЮ ЖЪЛТО В СНИМКИ АУДИО ВИДЕО ДИРЕКТНО ФОРУМ ВСИЧКИ

България и Турция организират майсторски класове за ракия

16 октомври 2013 16:25 Размер на шрифта: T- | T | T+
България и Турция организират майсторски класове за ракия

От 24 до 26 октомври Националният дворец на културата в столицата ще бъде домакин на Балканския фестивал на ракията.

По време на проявата, която е първа по рода си, трима специалисти ще проведат курсове за историята, технологията и производството на дестилати от региона. Сертифицираният сомелиер от съседна Турция – г-жа Бурчак Десомбре, ще направи презентация за спецификите на турските напитки. Гергана Царева от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма ще представи методите за защита на наименованията с географско указание за произход. А инж. Николай Бакалов – консултант по ферментационни производства и предприятия ще даде информация за историята, традициите и производството на българската ракия. Целодневният курс ще се проведе през втория ден на фестивала – на 25 октомври с начален час 10:30 в зала 8 на НДК.

По време на класовете инж. Николай Бакалов ще разкрие тайни от традициите на производството на родната ракия. Ще бъдат представени методи за производство и технологичните нововъведения в сферата. Г-жа Бурчак Десомбре ще представи за първи път у нас детайли за турските напитки. За производството на традиционната турска анасонова ракия и другите характерни дестилати специалистът сомелиер ще представи клас между 15 и 16 часа на 25 октомври.

Почивките между майсторските класове ще преминат с дегустации на ракии. По времето на паузите участниците в специализираните уроци ще могат да опитат от отлежали и специални дестилати. Билетите за майсторските класове вече се продават в онлайн системата на www.ticketpro.bg

Официалният старт на фестивала ще бъде даден в 12:00 часа. В рамките на фестивала, посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати. Сред тях са представители от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.

  |   Принтирай Принтирай   |   Изпрати Изпрати
19.04 / 16:15
Локо Пд
- : -
Ботев Пд
 
19.04 / 17:00
Пирин ГД
- : -
Локо Сф
 
21.04 / 16:00
Левски
- : -
ЦСКА
 
FT
Нефтохимик
0:3
Славия
 
FT
Любимец
0:4
Черноморец
 
FT
Черно море
1:1
Литекс

Горещи оферти

Реклама