Херцогът и херцогинята на Кеймбридж взеха принц Джордж на първия си официален ангажимент в 19-дневната си обиколка в Нова Зеландия и Австралия.

Кралската двойка се срещна с млади майки и бащи в Уелингтън и с представители на детската организация с идеална цел Плънкет. Родителите били избрани, за да отразяват разнообразието на новозеландското общество.

По време на събитието осеммесечният принц Джордж остана спокоен, въпреки че някои от връстниците му не спряха да плачат, посочва БГНЕС.

Всички бебета били родени в седмиците около раждането на самия Джордж на 22 юли 2013 година.

Невръстният принц се отдаде на пълзене с другите деца в стаята с голям портрет на прабаба му, кралица Елизабет Втора.

Принц Уилям и Катрин разговаряха без официалности с родителите на 10 бебета, включително двойка хомосексуални бащи и самотна майка.

Малкият Джордж беше облечен в син гащеризон за 75 паунда на британската луксозна марка Рейчъл Райли, бяла блуза и меки сини обувки. Катрин не изпускаше малчугана от поглед, докато Уилям разговаряше с някои от родителите. "Това е лудост, има бебета навсякъде", пошегува се принц Уилям.

Идеята на срещата беше кралската двойка да представи младия принц пред света по възможно най-неформален начин. Освен това те имаха шанс да обменят опит с другите млади родители.